Afvallen zonder honger met dit ontbijt

Ruim een jaar geleden wilde Imi graag de laatste zwangerschapskilo’s kwijtraken. Eiwitten zijn niet alleen goed voor het spierherstel. Een ander voordeel is dat eiwitten ook heel goed vullen. Deze eiwitshake van frambozen (of aardbeien), avocado, karnemelk en eiwitpoeder maak ik bijna elke ochtend voor Imi en mij. Het verveelt nooit en het is voor ons voldoende om een hele ochtend geen honger te hebben. Ideaal dus als je nog wat kilo’s wilt afvallen. Imi is o.a. met dit ontbijt zo’n 5 kilo afgevallen.

Als je wilt afvallen is het vooral belangrijk dat je een energietekort creëert. Je wilt echter ook niet de hele dag honger hebben. Dan helpt het als je eten eet dat goed vult. Eiwitten geven meer dan koolhydraten en vetten een verzadigd gevoel. Mensen eten minder als ze relatief veel eiwitten binnenkrijgen. Daarnaast beperk je spierverlies tijdens het afvallen door het eten van voldoende eiwitten. Uiteraard kun je die eiwitten ook uit gewone voeding halen, maar deze eiwitshake is wel zo lekker…

Een gezond persoon heeft ongeveer 0,8 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig. Als duursporter heb je ongeveer 1,2-1,4 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Als krachtsporter is dat zelfs ongeveer 1,7-1,8 gram per kilo lichaamsgewicht.

Recept voor 2 personen:

  • 200 gram (diepvries)frambozen of ander (diepvries)fruit
  • halve avocado (ongeveer 70 gram)
  • 200 gram (ml) karnemelk
  • 2 scoops eiwitpoeder. Ik gebruik Creamy Coconut Milkshake van Body & Fit shop

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in een blender en voeg zoveel water toe dat je ongeveer uitkomt op 0,5 liter shake per persoon. Ik zet meestal gewoon een maatbeker op een digitale keukenweegschaal. Voeg één voor één de ingrediënten toe, zodat ik die direct kan afwegen. Vervolgens vul ik de maatbeker af tot 1 liter en gebruik ik een staafmixer om de shake te maken. Mocht je nog opzoek zijn naar de perfecte staafmixer, dan raad ik je deze Bamix Staafmixer aan. Mijn ouders hebben er al één zo lang als ik mij kan herinneren. Degelijke Europese kwaliteit dus. Als de shake wat te dik is kun je uiteraard nog wat extra water toevoegen. Lekker om te drinken door een (verantwoord) rietje!

Voedingswaarde

Per persoon

233 kcal

  • 11 gram koolhydraten
  • 27 gram eiwit
  • 9 gram vetten

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.