Cheesecake!

Deze fantastische cheesecake at ik voor het eerst als dessert bij een collega uit Zuid-Afrika. Ik was er zo gek op dat ik direct het recept heb gevraagd. Het bleek ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken. Het bevat een ingrediënt waar ik daarvoor nog nooit van had gehoord: condensed milk. Ingedikte gezoete melk dat in een blik verkocht wordt. Ik dacht dat dit vast moeilijk te krijgen zou zijn in Nederland, maar niks is minder waar. De blikken van Friesche Vlag zijn gewoon te koop bij Albert Heijn.

Ik heb het recept al heel vaak gemaakt. Voor etentjes met vrienden, maar ook als traktatie op het werk. De reacties zijn altijd lovend. De laatste keer was er zelfs een collega die zei dat het de beste cheesecake was die hij in jaren had gegeten.

Recept voor 12 – 16 personen

  • 2 blikken gecondenseerde melk
  • 500 gram mascarpone
  • 125 ml citroensap
  • 1 pak kokosbiscuits
  • Gesmolten roomboter (~125 gram)
  • Springvorm van ~24 cm

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verkruimel de biscuits en voeg de gesmolten boter toe. Druk dit mengsel goed stevig in de springvorm.

Meng de gecondenseerde melk, de mascarpone en het citroensap tot een egale massa. Giet dit mengsel op de biscuitbodem.

Bak in de oven voor 15 minuten. Laat de taart daarna goed afkoelen in de koelkast.

Serveer met (vers) rood fruit. Ik maak i.p.v. vers fruit vaak een saus van bevroren frambozen. Gewoon even de frambozen in een pannetje laten indikken tot een mooie saus. De taart is zoet genoeg, dus suiker toevoegen is niet nodig.

Voedingswaarde 🙂

Per persoon

444 calorieën

  • 40,5 gram koolhydraten
  • 7,9 gram eiwit
  • 27,6 gram vetten

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.