Festa di Sant’Anna

Locatie, locatie, locatie zeggen ze weleens als het over vastgoed gaat. De locatie was ook het enige positieve aan ons appartement in Sirolo. Het lag op enkele passen van het pittoreske centrum en op loopafstand van spiaggia Urbani. Een van de mooie kleine strandjes met goede eettentjes en strandbedden.

Het appartement zelf was in een niet al te beste staat van onderhoud. Gelukkig was het op het oog wel schoon, maar verder zag het eruit als een gemiddeld appartement uit “Red mijn vakantie!”. Hoewel van tevoren bekend was het ook een misrekening om een appartement te nemen zonder airco. Imi en ik hebben de hele week amper geslapen van de hitte.

De eerste avond hadden we direct een stroomstoring. Die konden we uiteindelijk zelf oplossen, maar voor de overstroming in de badkamer, later in de week, moest er een loodgieter komen. We hebben dus zo min mogelijk tijd doorgebracht in het appartement. Een goed excuus om elke avond uit eten te gaan. Genoeg goede restaurants op loopafstand.

Na een weekje strand zijn we vertrokken richting het Gardameer. We hadden via vrij duistere Duitse internetsite een kleine stacaravan op Camping Serenella geboekt. Ik had er na het appartement in Sirolo niet al te hoge verwachtingen van. Wat ook niet hielp was dat op elke andere sites het maximaal aantal personen 3 was. Het enige wat hoop bood was dat er een airco zou zijn.

Viel dat even mee. De caravans bleken deze winter vervangen door spiksplinternieuwe moderne huisjes. Prima geschikt voor 4 personen en met een super goede airco. Eindelijk weer nachtrust! De locatie van ons huisje is ook gezellig. We hebben zicht op het meer vanaf het terras met overkapping. We zitten tegenover een kleine bazaar, ideaal voor de kinderen om elke dag even in rond te hangen en geld uit te geven.

De eigenaar is een vriendelijke Italiaan uit Puglia. Hij komt uit Salento, het mooiste deel van Puglia. Zoals elke Italiaan vind hij de regio waar hij vandaan komt het allermooist. Sinds hij in de gaten heeft dat we Italiaans spreken gaat hij steeds sneller praten. Vaak ook nog in een Pugliees dialect. Hij is daardoor af en toe moeilijk te volgen. Hij komt elke dag wel even een praatje maken.

Ik vroeg mij af hoe hij kan leven van zo’n klein winkeltje met veel te hoge camping prijzen. Hij heeft ook nog een vriendelijk Italiaans meisje in dienst en zo heel veel wordt er nu ook weer niet verkocht. Het blijkt dat hij en zijn familie ook het goed lopende restaurant runnen op de camping. Hij vond dat alleen veel te hard werken en doet het dus rustig aan in de bazaar. Goed bekeken. Het verklaart ook dat hij in een Golf met 300 pk rijdt.

Gisteravond vertrokken wij te voet richting Bardolino om wat te gaan eten. Hij sprak ons aan met de vraag waar we naartoe gingen. Hij adviseerde ons naar Calmasino te gaan voor het feest van de heilige Anna. We besloten zijn advies te volgen en pakten de auto richting Calmasino. Een plaatsje op een kilometer of zes van het meer. Ondanks dat hij wel vier keer de route had uitgelegd besloten wij te vertrouwen op Google maps. Dat hebben we geweten, we werden over een Strade Bianche gestuurd waar net genoeg ruimte was voor één auto.

Aangekomen in het dorp zagen we de rook van BBQ’s al van ver. Voor twee euro konden we parkeren op een groot veld dat nog vrij leeg was. Het was 19:30 wat voor Italiaans begrippen nog vrij vroeg is om te gaan eten. Er was een kermis, grote BBQ’s, verschillende eettentjes, heel veel zitplaatsen en een groot podium. Het werd al vrij snel gezellig druk. Op één andere verdwaalde Nederlandse auto na waren we de enige buitenlanders op het feest. Het werd al snel gezellig druk en we hebben ons tegoed gedaan aan het heerlijke vlees en de lekkere wijn. Op welk Nederlands festival koop je een hele fles wijn voor 7 euro.

We sloten de avond af op de kermis, waar de prijzen net als in Nederland inmiddels idioot duur zijn. Eenmaal terug op de camping konden we in de verte nog genieten van het vuurwerk!

We zijn inmiddels halverwege onze vakantie, we genieten dus nog lekker 1,5 week hier aan het Gardameer!

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.